neděle 22. září 2013

Kuřecí prsa plněná tyrolským špekem a mozzarellou aneb sobotní oběd





Původně jsem chtěla jen tak plácnout maso na pánev, ale pak jsem si vzpomněla na mozarelu v lednici a nakonec z toho byl chutný oběd.

Budeme potřebovat:

kuřecí prsa, množství dle počtu strávníků (kus na osobu)
sůl, pepř
tyrolský špek (slanina, parmská šunka)
mozzarella
rozmarýn (bazalka, tymián,..)
nit nebo párátka na zavinutí
cibule, česnek
olivový olej
voda 
kousek másla

Kuřecí prsa rozřízneme uprostřed, ale nedokrojíme. Cílem je vytvořit větší plátek masa, jako na řízek, který jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme několik plátků špeku, mozzarelly a snítky rozmarýnu. Maso zabalíme jako rolku nebo kapsu, zafixujeme pomocí nitě nebo párátek a i z vnější strany osolíme. Připravené balíčky vložíme do pekáče vymazaného trochou olivového oleje, ve kterém už máme nahrubo nakrájenou cibuli, česnek a větvičky rozmarýnu. Podlejeme vodou, přidáme kousek másla, přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. S alobalem jsem pekla 20 minut, bez něj dalších 20.



Během pečení masa si připravíme Pečené brambory s provensálským kořením:
Tuhle přílohu máme u nás doma opravdu moc rádi. 
Brambory očistíme, ale slupku ponecháme. Nakrájíme je na menší půlměsíčky, vložíme do misky, kde je osolíme, okořeníme provensálskými bylinkami a nakonec zakápneme olivovým olejem. Pokud máte doma čerstvé nebo mražené bylinky, použijte je. Jinak vystačíte i s kupovanou kořenící směsí. Pekáček vyložte pečícím papírem a pečte na 180 stupňů asi 20 minut. 

Dobrou chuť :-)






Žádné komentáře:

Okomentovat