pondělí 2. září 2013

Gastro zážitky - Krkonoše 2012

Jaké nejsilnější zážitky si pravidelně odvážíte z výletů a dovolených? U nás doma jsou to jednoznačně gastro zážitky. Samozřejmě, že z výšlapu na Sněžku si velice zřetelně vybavuju téměř nulovou viditelnost, 100% vlhkost, déšť a davy polských turistů v sandálech, ale mnohem raději vzpomínám na to, jak jsme pak celí promočení a ošlehaní větrem sestoupili na Luční boudu a nasytili tam naše zoufale hladové žaludky. Hovězí vývar s játrovým knedlíčkem, obří kuřecí řízky a bramborami, hovězí guláš s teplým domácím chlebem a jako dezert lívanečky s borůvkovou omáčkou a poctivou domácí šlehačkou. Jedním slovem PARÁDA. Pak i ta příroda vypadala tak nějak přívětivěji..



A to vůbec není všechno. Pokud budete ve Špindlerově Mlýně, určitě navštivte restauraci Bakchus, kde si opravdu pochutnáte. V průběhu našich návštěv jsme tady ochutnali vynikající gulášovou polévku servírovanou v domácím chlebu, tagliatelle s kuřecím masem, smetanovou omáčkou a špenátem, rajčatovou polévku, kuřecí prsa s kozím sýrem, vývar z hovězí oháňky, lívanečky, lasagne, moc dobrou krkovici a opečenou cibulí z akčního menu a taky něco jako mix gril pro dva s hranolkami. A určitě jsem ještě na něco zapomněla :-) 

Restaurace Medvědín se ale taky nenechala zahanbit a v zimní sezóně jsme tak mohli ochutnat pečená žebra, vepřo knedlo zelo i typicky krkonošský borůvkový koláč se šlehačkou, ten prostě nešlo vynechat. A protože měli zrovna kulajdu, která patří mezi mé nejoblíbenější polévky, musela jsem ji taky otestovat. 

Spousta lidí dnes cestuje do různých evropských i exotických destinací a poznává svět. I my. Ale pokládám si otázku..Víme, jak chutná Česko? :-) Je nejvyšší čas to zjistit!



Žádné komentáře:

Okomentovat