úterý 7. ledna 2014

Gnocchi se špenátem a kuřecím masem




Budeme potřebovat (na 4 porce):
Kousek másla nebo lžíce olivového oleje
Gnocchi 1 kg
Špenát 400g - používám mražený Nowaco, se smetanou a česnekem,ale můžete použít i klasický, co vám chutná
1 Cibule
2-3 stroužky česneku
Smetana
Kuřecí maso 400g
Parmazán - 2 až 3 lžíce plus na ozdobu
Sůl, pepř, muškátový oříšek

V hrnci rozpálíme tuk a osmažíme na něm cibulku do sklovata. Přidáme špenát a na nízkém stupni jej necháme roztopit. Přidáme trochu smetany, díky které to půjde rychleji a špenát bude jemnější. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, smetanu dle potřeby, osolíme, opepříme a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán. Kuřecí maso nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a orestujeme lehce dozlatova. Gnocchi uvaříme dle návodu a spolu s masem vložíme do špenátu a vše promícháme. Podáváme ozdobené parmazánem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat