čtvrtek 6. února 2014

Kung a Pao s nudlemi

Asi je to nějaká čichová závislost..Stačí mi jenom projít kolem čínského bistra a můj mozek začne vysílat jasnou zprávu.. Dej si nudle..NUDLEEEE! No,bude to asi nějakým tím glutamátem, co přidávají do voňavých omáček a o to hůř..Tomu prostě nemůžete říct ne. Proto jsme ho taky za poslední 2 měsíce měli asi 3x..

Budeme potřebovat:
Nudle..jak jinak než čínské - kupuju v M&S
Kuřecí prsa - na 4 porce cca 800 g
Solamyl
Sůl
2 lžíce oleje2 lžíce cukru krystal2 dcl horké vody1 kostka kuřecího bujónu5 lžic sojové omáčky2 lžíce worchestrové omáčky3 lžíce kuřecí chilli omáčky (Sweet Chilli Sauce)
200 g kešu ořechů

100 g čínského zelí
1 mrkev
1 paprika

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, obalíme v Solamylu a zprudka na 2 lžících oleje orestujeme. Maso vyjmeme a odložíme stranou. 

Na zbylém oleji rozpustíme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme bujónem rozpuštěným v teplé vodě a provaříme. Přidáme omáčky a zahustíme trochou Solamylu (lžičku solamylu si rozmícháme ve skleničce s trochou vody a přidáme do omáčky). Tohle si musíte tak nějak vychytat. Ale nezoufejte, i kdyby Vám omáčka příliš zhoustla, můžete ji naředit bujońem. Měla by ale mít konzistenci spíše hustší, aby se přichytila ke všem ingrediencím. Ochutnáme a případně přidáme některou z ingrediencí, abysme docílili chuti pro nás ideální. 

Mrkev a papriku nakrájíme škrabkou na tenké plátky, zelí na tenké proužky. 

Do připraveného sosu vložíme orestované maso, kešu, mrkev, papriku, zelí a krátce prohřejeme. Podáváme s čínskými nudlemi, které můžeme osmažit na pánvi se sojovou omáčkou, případně s rýží. 





Žádné komentáře:

Okomentovat